15 GODINA

u visokom obrazovanju!

hero img
menu

Praktična nastava

„Drago nam je da su prepoznati napori naše visokoškolske ustanove koja već 15 godina izvodi praksu na fakultetu i ona prema nastavnom planu i programu zauzima oko 40% nastave, tako da su naši svršeni diplomci nakon studija spremni za tržište što poslodavci jako cijene i traže. Imamo informacije sa terena koji govore da je preko 95 % diplomiranih studenata počelo da radi“, rekli su na Koledžu.

S obzirom da se radi o jako deficitranom zanimanju u cijeloj BiH, ali i regionu veliki je broj zainteresovanih kandidata za upis na osnovne i specijalističke studije je iz godine u godinu sve veći. Kozmetolog terapeut-estetičer nakon studija može da radi u svim centrima za primijenjenu kozmetologiju: klinikama, banjskim centrima wellness centrima, spa centrima, salonima, sportskim centima, rehabilitovanim centima itd. Sa završenim specijalističkim studijima pored gore navedenih kompetencija svršeni diplomci mogu da rade u školama i na fakultetima u nastavi, što je prvi stručni kadar iz oblasti primjenjene kozmetologije u regionu.

cosmetology

Što se tiče stručnosti i kompetencija kozmetolozi se znatno razlikuju od kozmetičkih tehničara i kursista po tome što iza njihovog praktičnog rada i vještina koje savladaju na fakultetu stoji nauka. Izučavaju anatomiju, fiziologiju, biohemiju, strane jezike, a veoma su važne kozmeto-terapijske vještine te umjetničke vještine i pedagoški predmeti koje izučavaju.

„Kozmetolog se sa završenim fakultetom osposobljava da besprijekorno vodi centre za kozmetologiju, salone za njegu tijela i kose, banje, wellnes centre, da primjenjuju složene kozmeto-terapijske procedure kao što su lipoliza, dermomikroabrazija, liduliza, intakutane (inekcione) aplikacije i mnoge druge složene terapije, što kadar sa srednjom školom, a pogotovo kursom ne bi smio da radi."

cosmetology

Ant 1: DIPLOME PRIZNATE, AKREDITACIJA U TOKU

Takođe je jako važno istaći da su diplome priznate i u zemljama EU i šire, gdje nam kozmetolozi rade, ali odakle nam sve više dolaze i studenti (Slovenija, Hrvatska, Poljska, Švajcarska).
U TOKU JE AKREDITACIJA VŠU kod republičke Agencije za visoko obrazovanje Republike Srpske.

Ant 2: KOMPETENCIJE:

Uspješno formiranje, opremanje i organizaciju rada ustanova za estetsku njegu. Pored standardnih, izvodi složene kozmetoterapijske procedure u njezi lica i tijela: mikrodermoabraziju, površinski mehanički i hemijski piling kože, izvođenje hemijskog pilinga različitih vrsta i koncetracija- (glikolna, azelaična, piruvilna, mliječna itd.), aparaturnu vakum, preso i kombinovanu masažu (LPG), jontoforezu, ridulizu, miolifting lica i tijela, laseroterapiju, bioptron terapiju, sonoterapijske procedure u njezi kože i kose, mezoporaciju, intrakutanu i aplikaciju seruma (kolagen, hijaluronin i drugih), mezopen, limfna drenaža (teorijsko, praktično izvođenje i edukacija), primjenu magnetoterapije u primjenjenoj kozmetologiji, metodiku primjene aparaturne hidroterapije, fototerapiju, hromoterapiju (dejstvo, primjena i način aplikacije), radiotalase (teorijsko, praktično izvođenje i edukacija), biostimulativni laser, fotoepilaciju, cavitaciju, ultrazvuk, ultrasondu, darsovalizaciju, IPL epilaciju i trajnu epilaciju.

cosmetology

Određuje produženu preparativnu kozmetoterapijsku njegu (svakodnevnu preparativnu njegu u kućnim uslovima).
Kroz izbornu nastavu osposobljen je da uspješno prenosi stručna znanja učenicima i studentima koji se obrazuju za obavljanje estetskih procedura na različitim nivoima.
Unošenje boje kutano i subkutano pod kožu, tj. iscrtavanje dijelova tijela i lica i moge druge procedure.

Ant 3: STUDIJSKI PROGRAMI

Na Koledžu kozmetologije i estetike Banjaluka studenti mogu upisati dva studijska programa:
- KOZMETOLOGIJA I ESTETIKE 180 ECTS- Osnovni studiji- traju tri godine,
- KOZMETOLOGIJA I ESTETIKA 240ECTS- Specijalistički studiji- traju jednu* ili četiri godine. (*Studentima koji su završili neki od srodnih studijskih programa mogu se priznati položeni ispiti sa matične visokoškolske ustanove što radi Stručna komisija Koledža).

cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology
upis

Upis

Visokoškolska ustanova Visoka škola „Koledž kozmetologije i estetike“ Banjaluka je jedinstvena po svome nastavnom programu...

više

predupis

Predupis

Tokom marta, aprila i maja mjeseca na Visokoškolskoj ustanovi VŠ „Koledž kozmetologije i estetike“ Banjaluka organizovani su intervjui...

više

aktuelno

Aktuelno

Visokoškolska ustanova VŠ „Koledž kozmetologije i estetike“ Banjaluka akreditacijom proslavlja 15. godina rada. Raspisan konkurs za upis studenata.

više

prakticna nastava

Praktična nastava

Nastavni plan i program predviđa više od 40% praktične nastave što Koledž čini jedinstvenim u regionu.Takođe je jako važno istaći da su diplome priznate i u zemljama EU i šire, gdje nam kozmetolozi rade.

više

konkurs

Konkurs

Visokoškolska ustanova VŠ "Koledž kozmetologije i estetike" Banja Luka raspisuje konkurs za upis studenata u prvu, drugu, treću i četvrtu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2021/2022

više

centar

Centar za kozmetologiju

Centar za primijenjenu kozmetologiju, estetiku i preventivu Banjaluka organizacioni je dio Visoke škole gdje studenti izvode praktičnu nastavu koja čini 40% nastavnog plana i programa.

više