15 GODINA

u visokom obrazovanju!

hero img
menu

Kozmetologija i estetika 240 ECTS

Specijalistički studiji- traju jednu* ili četiri godine.

Specijalistički studijski program- Kozmetologija i estetika 240 ECTS bodova dobio je dozvolu za rad 2015. godine i sprovodi se od te godine. Nakon završetka specijalističkih studija diplomci će dobiti diplomu sa 240 ECTS bodova i ponijeti zvanje "Specijalista primjenjene Kozmetologije i Estetike" što je potpuno novo zanimanje i zvanje u Jugoistočnoj Evropi koje je dosta traženo i ima vrlo značajne kompetencije.

cosmetology

Na novi studijski program mogu se upisati učenici koji su završili srednju četverogodišnju školu ili studenti sa završenim trogodišnjim srodnim studijskim programom, a poseban akcenat je na oblasti kozmetologije kao što su studiji kozmetologije i estetike u Banjoj Luci i odsjeka Visokih zdravstvenih škola strukovnih studija u regionu čiji svršeni diplomci mogu nastaviti studije u Banjaluci. Upisati se mogu svi koji su završili medicinski ili tehnološki fakultet te srodni odsjek na nekim drugim univerzitetima. Imamo interesovanje studenata iz Beograda, Podgorice i drugih gradova za upis sprecijalizacije jer je ovo jedini studiji iz kozmetologije sa 240 ECTS bodova u regionu i logičan je nastavak studija svima koji su završili trogodišnje studije da napreduju u oblasti primjenjene kozmetologije.

S obzirom da se radi o jako deficitranom zanimanju u cijelom regionu veliki je broj zainteresovanih kandidata za upis, te su svake godine kvote puno manje od stvarnih potreba tržišta.

Nakon završetka studijskog programa - Kozmetologija i estetika 240 ECTS bodova studenti će steći kompetencije za rad na složenim kozmeto-terapijskim procedurama, donošenja kozmetičkih dijagnoze, rad na složenim aparatima i preparatima, a zaposlenje mogu naći u srednjih stručnim školama, fakultetima, apotekama, banjama, welnes centrima, kozmetološkim centrima i dr.

cosmetology

"Takođe je jako važno istaći da su diplome priznate i u zemljama EU i šire, gdje nam kozmetolozi rade, ali odakle nam sve više dolaze i studenti (Slovenija, Hrvatska, Poljska, Švajcarska)" , rekli su na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Studentima koji su završili neki od srodnih studijskih programa mogu se priznati položeni ispiti sa matične visokoškolske ustanove što radi Stručna komisija Koledža.

UPIS!

Kontaktirajte nas!

Nastavni plan i program kozmetologija i estetika 240 ECTS

cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology
upis

Upis

Visokoškolska ustanova Visoka škola „Koledž kozmetologije i estetike“ Banjaluka je jedinstvena po svome nastavnom programu...

više

predupis

Predupis

Tokom marta, aprila i maja mjeseca na Visokoškolskoj ustanovi VŠ „Koledž kozmetologije i estetike“ Banjaluka organizovani su intervjui...

više

aktuelno

Aktuelno

Visokoškolska ustanova VŠ „Koledž kozmetologije i estetike“ Banjaluka akreditacijom proslavlja 15. godina rada. Raspisan konkurs za upis studenata.

više

prakticna nastava

Praktična nastava

Nastavni plan i program predviđa više od 40% praktične nastave što Koledž čini jedinstvenim u regionu.Takođe je jako važno istaći da su diplome priznate i u zemljama EU i šire, gdje nam kozmetolozi rade.

više

konkurs

Konkurs

Visokoškolska ustanova VŠ "Koledž kozmetologije i estetike" Banja Luka raspisuje konkurs za upis studenata u prvu, drugu, treću i četvrtu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2021/2022

više

centar

Centar za kozmetologiju

Centar za primijenjenu kozmetologiju, estetiku i preventivu Banjaluka organizacioni je dio Visoke škole gdje studenti izvode praktičnu nastavu koja čini 40% nastavnog plana i programa.

više