15 GODINA

u visokom obrazovanju!

hero img
menu

Često postavljana pitanja

Šta je potrebno od dokumentacije za upis na Koledž?

Za upis u prvu godinu studija na trogodišnji ili četverogodišnji studijski program osnovnih studija je potrebno dostaviti sledeća dokumenta:

- rodni list,
- svjedočanstva četiri razreda srednje škole,
- diploma o završenoj srednoj školi,
- 2x fotografije,
- potvrdu o prebivalištu (CIPS).

cosmetology

Ukoliko se vrši prepis sa druge visokoškolske ustanove ili upis nakon završetka osnovih studija srodnih programa, za upis na Koledž je potrebno dostaviti sledeća dokumenta:

- rodni list,
- diploma o završenom srodnom studijskom programu,
- ispis ocjena osnovnih studija,
- ovjeren studijski program osnovnih studija,
- 2x fotografije,
- potvrdu o prebivalištu (CIPS).
*ostalu potrebnu dokumentaciju i zahtjeve popunjavate na šalteru studentske službe.

cosmetology

Koja zvanja dobijam kada završim Koledž?

- KOZMETOLOG- TERAPEUT- ESTETIČAR je zvanje koje se dobija nakon završetka trogodišnjih studija koji se na Visokoškolskoj ustanovi VŠ „Koledž kozmetologije i estetike“ Banjaluka izvodi od 2006. godine. više

- SPECIJALISTA PRIMIJENJENJENE KOZMETOLOGIJE I ESTETIKE je zvanje koje se dobija nakon završetka četverogodišnjih studija koji se na Visokoškolskoj ustanovi VŠ „Koledž kozmetologije i estetike“ Banjaluka izvodi od 2015. godine. više

Da li mogu vanredno da studiram kozmetologiju?

Nastava na Koledžu se može pohađati redovno i vanredno (uz rad). Važno je napomenuti da je praktična nastava obavezna i izvodi se na visokoškolskoj ustanovu u 100% fondu časova, a teorijska nastava u minimalnim zakonskim okvirima u skladu sa Bolonjskim procesom. O svim vidovima studiranja, organizaciji nastave i dr. kandidati dobijaju informacije na intervjuu.

cosmetology

Gdje se mogu zaposliti nakon završetka studija?

Kozmetolog terapeut-estetičer nakon studija može da radi u svim centrima za primijenjenu kozmetologiju: klinikama, banjskim centrima wellness centrima, spa centrima, salonima, sportskim centima, rehabilitovanim centima itd.

Sa završenim specijalističkim studijima pored gore navedenih kompetencija svršeni diplomci mogu da rade u školama i na fakultetima u nastavi, što je prvi stručni kadar iz oblasti primjenjene kozmetologije u regionu.

Što se tiče stručnosti i kompetencija kozmetolozi se razlikuju od drugih upravo po tome što njihove kompetencije odgovaraju najsavremnijim dostignućima u primijenjenoj kozmetologiji jer pored praktičnih znanja iza njih stoji vrlo kvalitetni naučni dio znanja.

Da li su diplome priznate van granica BiH?

Diplome Koledža su priznate i u zemljama EU i šire, gdje nam kozmetolozi rade, ali odakle nam sve više dolaze i studenti (Slovenija, Hrvatska, Poljska, Švajcarska). Proces nostrifikaicje propisan je važećim zakonima u zemljama širom svijeta, a naše informacije pokazuju da se diplome Koledža bez problema nostrifikuju u zemljama regiona, EU i šire.

cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology
upis

Upis

Visokoškolska ustanova Visoka škola „Koledž kozmetologije i estetike“ Banjaluka je jedinstvena po svome nastavnom programu...

više

predupis

Predupis

Tokom marta, aprila i maja mjeseca na Visokoškolskoj ustanovi VŠ „Koledž kozmetologije i estetike“ Banjaluka organizovani su intervjui...

više

aktuelno

Aktuelno

Visokoškolska ustanova VŠ „Koledž kozmetologije i estetike“ Banjaluka akreditacijom proslavlja 15. godina rada. Raspisan konkurs za upis studenata.

više

prakticna nastava

Praktična nastava

Nastavni plan i program predviđa više od 40% praktične nastave što Koledž čini jedinstvenim u regionu.Takođe je jako važno istaći da su diplome priznate i u zemljama EU i šire, gdje nam kozmetolozi rade.

više

konkurs

Konkurs

Visokoškolska ustanova VŠ "Koledž kozmetologije i estetike" Banja Luka raspisuje konkurs za upis studenata u prvu, drugu, treću i četvrtu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2021/2022

više

centar

Centar za kozmetologiju

Centar za primijenjenu kozmetologiju, estetiku i preventivu Banjaluka organizacioni je dio Visoke škole gdje studenti izvode praktičnu nastavu koja čini 40% nastavnog plana i programa.

više